Хранителна терапия

HEALTHYLICIOUS

Изцяло персонализиран и индивидуален подход, базиран на всеки човек като личност. Подходът е приспособен към нуждите на всеки един и базиран на пълноценното хранене, богато на хранителни вещества и истинска храна.

Онлайн обучение

oнлайн обучение на тема „Основи на здравословното хранене“ – провежда се ежемесечно

Консултации

Лични консултации, онлайн срещи и постоянна комуникация

Курс

Курс „Здравословно хранене“

… очаквайте скоро!

 

Какво е хранителна терапия?

Фундаменталната цел на хранителния терапевт (ХР) е да окуражава хората да бъдат информирани и отговорни за здравето си. ХР помага на хората да достигнат оптимално ниво на здраве като подкрепя и балансира основните 5 фундамента. Всички те се базират на основата: богата на хранителни вещества, правилно приготвена, истинска храна.

Чрез подкрепа на фундаментите и чрез насоки как клиента да премине към по-богат на хранителни вещества начин на хранене, тялото се връща към естествения си баланс и оптимално здравословно състояние.

Хранителният терапевт се фокусира върху биоиндивидуалността на всеки и работи по индивидуален наичн с всеки клиент спрямо нуждите.

Хранителната терапия не е създадена, за да лекува медицински състояния, болести и проблеми. Хранителният терапевт е обучен да оценява хранителните нужди и да създава препоръки за хранилните промени и хранителни добавки, но не и да диагностицира и лекува медицински заболявания, както и да предписва лекарства.

Хранителната терапия не е диета или режим на хранене и не цели отслабване. 

Подходящо ли е за мен?

 • искам да подобря живота си и да се чувствам по-добре
 • искам да имам енергия, да спя добре и да съм щастлив
 • искам да започна да се храня здравословно
 • има неща в ежедневието ми, които ме притесняват (като подуване)
 • търся вдъхновение за баланс със себе си
 • бих искал/а да готвя по-здравословно и да опитвам и откривам нови храни и вкусове

Какво включва консултацията?

 • Базов въпросник за здравословното състояние

 • Дневник на храненето
 • Макронутриенти
 • Е-книга с базови рецепти
 • Храносмилане 
 • Кръвна захар
 • Полезни ресурси

Защо да избера хранителната терапия Healthylicious?

Изцяло индивидуален подход, базиран на всеки човек като личност. Подходът Healthylicious е персонализиран и биоиндивидуален, което означава, че се приспособява към всеки човек спрямо мястото, на което се намира в живота си. Основата е пълноценното хранене, богато на хранителни вещества и истинска храна, включително качествено храносмислане, баланс на кръвната захар, добър сън, менажиране на стреса, движение, почивка и вътрешна хармония.

Заедно определяме целите и се движим плавно според темпото на всеки човек. Дестинацията ни е баланс, здраве и да се чувстваме максимално добре. 

 

 

Основи на

здравословното хранене

– онлайн обучение с Ани – 

Основи на здравословното хранене

– макронутриенти

– как функционира тялото? 

– храносмилане

– кръвна захар

– откъде да пазарувам?

– какво да купувам & четене на етикети? 

– идеи за рецепти 

 

Дискусия, въпроси & материали

Курсът е с продължителност 2 часа, като финалната част е посветена на дикусия и въпроси. 

След приключване, всички участници получават полезни ресурси по обсъжданите теми

 

Често задавани въпроси

Как се случва всичко & какво получавам?

Ще отслабна ли?

Целта на хранителната терапия НЕ е отслабване – това не е режим, в който ще получите точно и ясно меню, което трябва да спазвате. Целта на хранителната терапия е да се чувствате по-добре, да се хранителните пълноценно, разнообразно и с истинска храна, за да може да се постигне не само хормонален баланс, но и психическо и физическо благосъстояние. Отслабването обикновено е страничен бонус. 

Всеки ли може да се включи?

Ани не е медицинско лице и няма право да поставя диагнози, да лекува болести и да предписва лекарства. В случай, че имате диагностицирани заболявания и приемате различни лекарства, моля консултирайте се първо с лекуващия лекар. Важно е всички здравословни състояния да се вземат предвид. В случай, че Ани прецени, че случаят не е подходящ, си запазва правото да откаже консултацията. 

Има ли нужда да си правя изследвания?

Би било добре да се направят някои изследвания в лаборатория, за да може да проследим показателите, но разбира се, не е задължително. Ако имате предварително направени изследвания в близко време, ще ги обсъдим, а в противен случай ще преценим заедно какво би било да се направи. Няма нужда да подготвяте нещо задължително предварително 🙂 

Ами ако нямам подобрение?

Промяната при всеки е напълно индивидуална, именно заради това подходът към всеки е индивидуален. Заедно поставяме краткосрочни и дългосрочни цели, които заедно ще изпълним 🙂 Тъй като всеки човек е различен, при нужда ще направим корекции в промените, за да постигнем търсения резултат.

Какво получавам в замяна?

По време на консултацията и след нея, получавате подкрепа, насоки, както и различни полезни ресурси, включително идеи за рецепти, основи на храносмилането, кръвната захар, списък за пазаруване и т.н. 

имам нужда от вдъхновение за готвене
Ще мога ли да задавам допълнителни въпроси

Разбира се! По време на всички разговори и цялата ни комуникация, разговорът е напълно естествен и всичко, което ще обсъждаме е с идея да направим позитивни промени. Ежедневно може да ми пишеш на e-mail или във Viber за допълнителни въпроси, насоки или просто подкрепа & вдъхновение

Имаш въпрос?

1 + 2 =

Уебсайтът НЕ е активен, а е в процес на разработка!