Накисване & покълване

2.00 лв.

Наръчник за накисването и покълването – защо е важно, как се прави, колко време се препоръчва да се накисва всяка храна.

Категория:

Точно като хората, растенията са еволюирали, за да оцелеят. Въпреки че не могат да се "бият", те имат механизми,чрез които се борят с хищниците и външни фактори. Една от най-силните им защити са "анти-нутриентите", които включват фитинова киселина, лектини и други ензимни енхибитори, които предпазват семената. Когато консумираме непокълнали растения, под формата на зърнени, бобови, ядки и семена, ние приемаме и тези анти-нутриенти. Въпреки че те може да имат и определен положителен ефект, цялостното им влияние е негативно. 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Накисване & покълване“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *